söndag 4 december 2011

Äntligen är den på plats!


När jag var lite fick jag en paketkalender av min farmor och jag var överlycklig! När jag själv sen fick barn ville jag även att mina barn skulle få en adventskalender med paket och så fick det bli. Barnen har haft en sådan kalender när de har varit mellan 3 & 6 år. Nu har ju vår lillkille precis fyllt 7 år, men det fick bli än till honom i år i alla fall, och brorsorna gav sitt medgivande.


I år blev alla paket likadana


Den variant som jag har sydde jag för ungefär 10 år sedan och består av strumpor i filt som har ringar framtill att knyta fast paken i. Vi har den som juldekoration mellan köket och vardagsrummet. Men i år uppstod ett litet problem, portalen mellan köket och vardagsrummet skulle ordningställas efter köksrenoveringe som vi gjorde förra året. Så de första dagarna har tomten kommit ner med ett paket och lagt på Isaks plats vid frukostbordet varje morgon...


När det blir julafton så har vi en girlang av julstrumpor


Men igår var portalen färdig och all färg hade äntligen torkat, så då fick strumporna åter komma upp. Imorse så sa Isak: -Mamma jag trodde att tomten skulle komma varje natt istället med ett paket i taget... Ja, så han blev inte alls lika glad och positivt överraskad som jag trott! Men vid adventsfikat sa han: -Jag tycker att det blir så juligt när paketen hänger i taket!


I år är paketen fyllda med pyssel som vi kan pyssla med innan jul!Så han är lite nöjd i alla fall!


Nu är portalen hel och fodren målade och klara!


Jag önskar er alla en riktigt skön 2:a advent!

8 kommentarer:

 1. Åhhh vilken lycka för en sjuåring fint med dem i taket : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Fina paket i lila och vitt

  SvaraRadera
 3. Visst är det roligt med paketkalender. Fast inte lätt att hitta på saker till den. De sista åren alla mina 4 barn bodde hemma, delade vi upp det så att de fick 6 paket var. Och så drog vi ordningen. Trots att de var stora tyckte de att det var roligt. Vem vill inte få paket förresten ??? KLram Eva

  SvaraRadera
 4. Ja, tänk om tomten hade tid att komma med paket varje natt, det vore ju bra!
  Ett år hos oss så lämna tomten bara en säck på trappen. Han hann inte komma in och det är den julen de kommer ihåg mest. : )

  Ha en toppen vecka.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 5. Åh, vilka fina paket! Det kliar i fingrarna att få öppna :o)

  //Linda

  SvaraRadera
 6. Sicket jobb att få ihop en sån paketkalender - superkul för killen och fint blev när de hänger i portalen även om paket på sängen också var poppis ;)

  Kram F

  SvaraRadera
 7. Så mysigt! Och vad flitig du varit :)
  Jag har aldrig haft en sån där kalender men var alltid väldigt avis på alla som hade det. Jag får väl göra en till mig själv nästa år ;)

  Jag hoppas att du har det bra och önskar dig en fortsatt fin dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera

Vad kul att just du väljer att kommentera min blogg!

♥ Tack för besöket ♥