lördag 13 augusti 2011

Skuggan i mitt...


...växthus har jag fixat själv!


Som stora segeldukar har vi spänt upp solskydden


När vi köpte vårat växthus så tyckte vi att det där med detaljerna var viktigt. Vi ville ha rätt färg på växthuset, rätt storlek, bra kvalité och så skulle tillbehören vara både snygga och praktiska.

Ett problem som snabbt dyk upp var när vi skulle köpa solskydd, skuggskydd, skuggardiner, skuggnät, skuggväv eller vad det nu heter. Vi hittade ingenting som vi tyckte skulle passa in i vårat växthuset. Jag visste precis hur jag vill att de skulle se ut, så jag fick ta fram symaskinen. De skulle påminna om segeldukar och vara helt utspända. Inget tyg skulle få hänga och slänga!


Stora öljetter har jag använt i hörnen för att kunna spänna upp demJag köpte helt vanlig vit bomullsväv och pysslade ihop två segelliknande solskydd. Jag sydde riktigt breda follar med flera lager tyg, så att det höll att slå i stora öljetter. Sen var det bara att spänna upp dem i taket! Jag gillar den enkla, lite avskalade stilen på solskydden, för jag tycker att växterna i sig, gör så att det blir ombonat.


Jalusierna kommer från Ikea


Trots att vi har placerat växthuset så att det får naturlig skugga från våra äppelträd och en häck, så behövs det i bland lite extra skugga. Därför har vi monterat upp två jalusier på ena gaveln. Den mörkbruna färgen smälter bra in i växthusmiljön tycker jag!


Lamporna drivs av solceller och ger lite extra mys på kvällarna!Jag är verkligen glad att vi la ner en del tid och massor av pengar på vårat växthus, för det är verkligen en oas i vår lilla trädgård!

5 kommentarer:

 1. Vad fint det blev med segeldukarna! Snyggt och praktiskt i ett växthus. Ser så fint ut!
  Vilka härliga gurkor ni odlat. Har aldrig hört talas om djungelgurka, men ser så spännande ut!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Min dröm är att ha eget växthus. Och den dagen vill jag ha segelduk som du gjort för attans så snyggt det var.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Vad fint och stort ser det ut att vara också. Det blev väldigt bra med segelduken, jag gillar såna och skulle gärna tänka mig det som solskydd på vår altan. ;)

  Kram F

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Vad roligt att hitta en blogg från samma stad :)
  Hit kommer jag gärna på besök igen.

  Kram, kram!

  SvaraRadera
 5. Detta var ju strålande (som solen hi hi) Snyggt och funktionellt kan jag tänka. Ha de så gott kram från Maria

  SvaraRadera

Vad kul att just du väljer att kommentera min blogg!

♥ Tack för besöket ♥