onsdag 2 maj 2012

Det skulle inte skapa tidningsrubriker precis...


...att jag har tränat i 4 månader och kommit i hyfsad form! Det innebär att jag springer milen utan större problem & har minskat två storlekar eller 6 kg för att vara mera exakt. Men för mig är det verkligen en häftig känsla att känna hur kroppen orkar och att faktiskt njuta av att jag pressar mig lite fysiskt. Att sen gå ner i vikt helt utan att följa konstiga dieter eller avstå från sånt som är livskvalité för mig som desserter, kaffe latte, fika & riktigt god mat, är helt underbart!Den här vasen tycker jag är helt underbar!
Jag gillar att ta in våren i köket
Löpningen gör mig lycklig, dämpar sötsuget och jag får tid att lyssna på en ljudbok eller bara låta tankarna fara runt. Under Power Walks med eller utan BungyPumpstavarna lyssnar jag alltid på en ljudbok eller går med någon och pratar och det känns skönt att låta stressen rinna av. Sen har jag också ridit lektion ett par gånger och det var över 25 år sedan! Under ridningen måste man koncentrera sig till 100% på hästen, ridläraren & sin egen kroppskontroll (eller brist på sådan...), så då släpper jag alla tankar och bara fokuserar. Dessutom så är det grymt jobbigt att rida en lektion där man jobbar från första sekund!

Mina tre bästa tips att hitta vägen till hälsa är:

1. Om du har bestämt dig att jogga en viss sträck gör det! Även om det går långsammare än om du skulle gå. Kroppen kommer att minnas att den faktiskt orkar springa hela sträckan och det blir mentalt lättare nästa gång.

2. Jag förbjuder mig aldrig att äta någonting, utan allt är tillåtet i min värld! Ibland om jag är sugen på en extra macka eller kaka eller vad det nu är, så brukar jag säga till mig själv att vänta någon timme eller två och ta en till då. Oftast har suget försvunnit och det blir inte någon mer, men om det blir det så njuter jag av det.

3. Sluta upp med alla kurer och dieter och hitta en hållbar livsstil, någonting som håller i längden och som gör att du mår bra både psykiskt och fysiskt.

Ät, lev & njut!

3 kommentarer:

 1. Bra gjort och tack för tipsen.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat!!!!!!!!!
  Visst är det skönt att ha kommit in i det och gjort det till en vardag. Man behöver inga dieter, det är bara för stunden och lurar kroppen. Tycker du är jätte duktig som kör på!

  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

  SvaraRadera

Vad kul att just du väljer att kommentera min blogg!

♥ Tack för besöket ♥