måndag 7 oktober 2013

Varför krångla till det...


... när det enkla kan vara det goda här i livet?

För ett par veckor sedan var jag tillbaka i Aetos, utanför Karystos på ön Evia i Grekland. Det var första gången som jag reste dit tillsammans med min mormor som fyller 81 år senare i år.

Full aktivitet i Karystos hamn


På Koxyli Beach hade mormor & jag det bra!
Det är så härligt att resa med olika personer, för på något sätt öppnas mina sinnen från olika synvinklar. Min vistelse här nere gick lite i hälsans tecken, både själsligt och kroppsligt. Jag löptränade, tog promenader med mormor och kameran och åt gott. När vi var hemma i huset blev det enkla luncher och på kvällarna blev det goda middagar.


En god & nyttig grekinspirerad lunchOm några dagar har jag min första halvmara, Åstadsloppet, att se fram emot. 21 km både låter och känns långt, men jag ska i alla fall försöka. För över ett år sedan satt jag upp det som mål att jag skulle klara av en halvmaraton denna höst och nu är jag alltså där. Det känns spännande, läskigt och kul på samma gång. 

Sedan dess har jag dragits med ett svårläkt hälproblem, som har haft många olika diagoner, hälsporre, söndertrampad fettkudde & . Under vintern passade jag på att åka en massa skidor, då det funkade trots hälen och behöll på så vis kondition och styrka. Sen började jag sakta bygga upp fötterna genom att springa i "five-fingers & barfotaskor. Efter att ha läst boken "Born to run" blev jag ännu mer säker på att det är en bra medicin för min onda häl. Jag har sprungit korta sträckor under hela våren och sommaren och verkligen tagit det lugnt och det har gjort susen, nu mår min häl prima igen. Långpassen har uteblivit och jag har faktiskt bara sprungit 16,5 km en gång som längst... Då var benen stumma och tunga, så det blir verkligen en utmaning.


Funkar finfint, men jag få lite "tåskav" om jag springer
närmare milen

I nästa inlägg har vi nog facit om jag klarade av loppet eller inte...


3 kommentarer:

  1. loppet kommer du att fixa galant kent marita

    SvaraRadera
  2. Loppet kommer gå galant! Låter som en mysig resa med din mormor! Jag var på Rhodos med min mamma och barnen för två veckor sedan. Vi försökte njuta men vi /mamma hade vi en hel del oro över mammas man som har lungfibros och är jättesjuk : ( Solen och värmen är som balsam för själen! kram Sofia

    SvaraRadera

Vad kul att just du väljer att kommentera min blogg!

♥ Tack för besöket ♥